Mommy Yaya..Wife En.Polis

Mommy Yaya..Wife En.Polis

Teman-Teman Blogku

Friday, 26 April 2013

Carrot Cake with cream cheese & blackcurrent topping dan Chocolate moist cake -Tempahan dari Pengasuh a.k.a Mak Yaya kat Taska

Salam,

Entry ari ni nak update order dari pengasuh a.k.a mak yaya kat Taska..Nak bawak balik kampung..ada anak sedara kawin katanye..Terima kasih mak..Kalo sedap order lagi...








(p/s:Alhamdulillah...rezki..)


Loves,
Mummy Yaya

Thursday, 25 April 2013

Tuesday, 23 April 2013

Chocolate Moist cake for En Zul's Bufday - Tempahan dari opismate

Salam,






Order dari Kak Dora & Hajar untuk bufday Incik Bos.Mekasih..nanti order lagi ye!



Da siap bakar..Hot from the oven!

disaluti chocolate ganache & chocolate rice!

Buttercream topping

Ad bunge2

Siap2 masukkan dalam box..

(p/s:Teruja coz bos & kawan2 puji kata sedap..alhamdulillah..Terima kasih)



Loves,
Mummy Yaya

Happy Bufday Incik Boss! -Semoga panjang Umur

Salam...





Mesti da tau kan ape yang aku nak mgomel2 arini...hehehehe
Arini 23/4/2012 adalah bufday Senior Manager aku a.k.a Incik Boss,En Zulbahrim...Yang ke errrrr... 35 kata dia..hehehe..Angka tu sekadar no je boss..Yang penting hati mau happy!

Bos aku ni memang happening orgnye..Alhamdulillah da 2 tahun lebih aku bekerja bawah dia..Awesome..kdg2 biasa la kena marah jugak..hehehehe..

Terkedu Incik Boss tadi.. Well,En Zul..Happy Bufday Bos!we wish u all the best In your career & life as well..smga panjang umur,murah rezki dan dikurniakan kesihatan yang baik...

Jom kita layan pic yang sempat aku amik pagi tadi masa meng"suprise"kan bos aku ni ha...hehehehe


Fresh from the box..hehehehe

Lilin dihidupkan

Incik Boss yang terkedu..hehehe


Bersungguh-sungguh Incik Boss meniup lilin tu

Make a wish & potongggggg!!


siapa pemilik tangan comel nih?!

tadaaaaaa.....ni la orang nye..!!!!

Incik Boss yang happening & comel!

sempat lagi bos hadap PC..Hehehehe

Mengomel2 sambil nak makan kek tu..TQ bos sebab puji kek saya..Hew3!

nak suapkan kitaorg malu..terpaksa la boss suap sendiri..kih3

2 budak nakal!hahahaha

org lain tengah sibuk2 makan,Tn Haji sibuk dengan keje....Komited..

Ladies in action..alaaa...aku tak dek dalam gamba nih!Mencik!

Syed Aljafree & Moganaraj yg weng!hahahahaha

Wan & Aqil practical student dalam dept kitaorg

Hajar & KZ

Syed Mahyudin

Ahyie yang malu2..hahahahah

Incik boss in action!Penuh perasaan..hehehehe


sambil makan pun leh tengok PC Boss nih!kih3

Hajar

Tuan tanah kedaung dengan kek hasil air tangan nye..hahahaha

Memberi nasihat pada staff2 beliau

Tinggal separuh



Alhamdulillah..teruja skejap sebab bos puji kek tu sedap..harap2 kena la ngan selera bos ye!


(p/s:Semoga panjang umur murah rezki!)


Loves,
Mummy Yaya

Tuesday, 16 April 2013

Embah Lanang - Semoga cepat sembuh!

Salam..

Semalam kebetulan lak aku cuti & En babah lak rest day..pas amik aku kt KL Sentral dia cakap mak suh amik paman mas bawak jumpa mak..pastu dia tanya aku nak g jenguk Embah tak?tak pikir panjang aku terus setuju walupun aku tau keadaan kewangan kitaorg tak bape mgizinkan..tapi aku yakin Allah taala tu tau ape yang menanti untuk kitaorg..sekurang2nye kitaorg takkan terkilan pas ni seandainye ape2 yg berlaku pasni..kitaorg redha & terima segala ketentuan Allah.

Sampai kat Hospital Kuala Kubu Baru dalam kul 4 lebih camtu..Embah tengah tido..Badan kejap panas,kejap sejuk kata Bik cu..Demam..Ya Allah kesian Embah..Mak kat surau tido..Mesti tak cukup tido mak tu..tak pe la mak..Allah Taala akan balas keletihan mak tu dengan pahala yang berlipat ganda..Insyaallah..

Dengan drip and segala bagai wayar dihidung dan dada ditebuk untuk kuarkan cecair dari paru2 embah..bagai nak tumpah air mata ni..Tenat sangat keadaan nye..makan pun tak bape nak..tido pun kejap2 terkejut..Ya Allah kau sembuhkan la dia dari penyakitnye..pulihkan la semangat dia..

jom tengok gambar2 yang sempat En Babah ambil untuk tatapan korg sume.



Kasih sorg anak pada ayahnye.








saiz kaki embah cuma sebesar lengan aku

Tabung kaca mgandungi cecair yg kuar dari paru2,dlm beg plastik tu urine.

Yg bertampal tu tempat tebuk utk kuarkan cecair dari paru2

mak yang keletihan..


Paman Mas pun ada

No katil Embah




(p/s:kaki mak urat tegang..Mak & Ayah ni cuma satu dlm dunia.perginye mereka tiada ganti)


Loves,
Mummy Yaya