Mommy Yaya..Wife En.Polis

Mommy Yaya..Wife En.Polis

Teman-Teman Blogku

Wednesday, 9 November 2016

6 year & Keep Counting..Alhamdulillah..

SalamTahun ni tahun ke 6 aku bersama dengan Company sekarang..Alhamdulillah..Contract da renew..So moh la bekerja kita..Mudah-mudahan ini adalah rezki yang terbaik untuk anak-anakDari Customer Service Sect selama 2 tahun,2 tahun dengan Maintenance Sect(sect ni aku paling suka & happening sebab bekerja dibawah arahan boss yang sgt Superb!Boss lelaki yang sangat memahami permasalahan mak2 macam aku ni) sehingga la 2 Tahun dengan Operations Sect dibawah pengawasan Head Dept(Kiranye aku ada 2 boss la..1 SM,1 Head Sect Operations.Sekali lagi dapat dua2 boss yg superb jugak..Alhamdulillah!)So Anak da 2 orang ni kene la work hard skit la kan..Hehehehe..


Head Department Office-New Contract,new offer letter

PETRONAS Twin Towers


[Notakaki: Offer letter sain sebelom branak ritu]

Salam Sayang,
Mummy Yaya

Sunday, 10 May 2015

Aktiviti Si kerinting bila Balik Kampung

Salam

Adanye pon balik kampung bukan selalu kan..
Si Yaya ni memang suka balik kampung..Almaklum ler..Mak bapak je orang kampung..
Dia orang KL...Hahahahaha

Since kitaorg ni duduk umah atas langit a.k.a Sarang burung..Tang mane la si Yaya ni nak mengayuh beskal..Dalam umah je la pon..Hahaha

Alang-alang da balik kampung ritu,aku cakap ngan babah nye suh bawak balik sekali beskal..bole la dia kayuh-kayuh kat umah Tok Nyang nye tu.. 

Ye la..laman umah aki aku tu luas..kayuh kat lebuh depan umah pon ok.sebab kete takde lalu lalang sangat.

Aku layan-layan camtu je la..Yang rajin sangat melayan si Yaya ni Aki aku la..Sayang sanagt ke Cicit nye tuh!

Mengekor je la orang tua tu ke sana ke mari..

Haih..layan je la korg gambo & Video si Yaya ni ha!











Tengok la muka budak happy dapat men beskal sepuas hati!

video


video

sampai penat ler Tok Nyang melayan dia..Anak laa anak...

[Notakaki:Beskal bio je dalam kete~~]

Salam Sayang,
Mummy Yaya

Happy 31st Wonderful Birthday En Babah!

Salam

Senin yang lepas 4/5/2015 besday En Babah yang ke 31
So as usual,takde celebrate ape-apa pon..sebab dari mula kawin sampai la ni tak pernah celebrate pon.

Cuma kebetulan aritu dia rest day,Family aku lak datang dari kampung saje nak berjalan-jalan kat KL..So cuma gi makan ramai-ramai je la

Hadiah pon tak pernah tetapkan nak ape..Tahun ni dia decide nak kurangkan merokok..
Katanye nak VAPE je..tak nak mende lain.. OK FINE!

Kebetulan pulak sebelah restoran kitaorg makan tu ada kedai VAPE.
Bagaikan org mengantuk disorongkan bantal la kannnnn...

Tak payah nak jalan jejauh! Hahahaha..Tu motif nye!

Da masuk kedai sesi meng usha pilihan QOLBU kata ko!
Dalam pada tu dok tanya aku betui ke nak belikan ?

Hahhhh???? Lagi mau tanye...! debik baru tau

Ok la..korg tengok je la apa yang Besday Boy ni pilih


Sesi pilih memilih bermula..macam-macam lak di tanye nye...


Pilih punya pilih..Ok ni la pilih En Babah



Ok..Complete! Ada Flavour lagi..Dia amik Tropical fruit yang ada rase sejuk-sejuk skit katanye...


Nah aku tempek sekali pakej harga kalo ada yang berminat..Promosi ni sampai ujung bulan Mei je..En Babah tak amik pakej ni..Harga En Babah punye?? Ehemm..Bio ler aku sorg je yang tau..Hahaha..Kang riak pulak katanye...



Tekun dengor brader tu explained cara nak guna..



Ni pulak antara flavour-flavour yang ada..Sirap bandung la,Pepsi la,7up la,Butterscotch la..dan macam-macam lagi



Da gaya ghupe naga COC da awak ni abang oi..!!! Menghembus sana sini....Hahahaha

Ok..Setel part hadiah besday dia..So no more mintak-mintak lagi ye..As iolss da fullfill kan abang punya wish

Last but not to forget,

Happy Birthday Abang..Semoga Panjang umur,Murah rezki,Sihat Selalu..
Sentiasa jadi Suami,Babah yang baik & sempurna untuk Kami
Nana & Yaya sayang Abg Dari Dunia sampai Akhirat

[Notakaki:Tunggu turn aku lak..hahaha~~]

Salam Sayang,
Mummy Yaya

Thursday, 7 May 2015

Dilema memakai kasut baru - Blister! Ouchhhh!!!!

Salam

Korang salu tak kene Blister kt belakang kaki kalo pakai kasut baru?
Aku?? Jangan tanya la!
Memang tu la pemyakit yang mendapat kalo beli & pakai kasut baru!
Terhencot-hencot tahan sakit ko tau!

[Hahahaha..Padan Muka Sendirik!]

Bak kata pepatah..BEAUTY IS PAIN..Hokay!

Kalo ngadu ngan laki aku,tak dapat simpati pon!
Di padan muka balik ke aku.. [Konghasam!]


Ni la akibat memakai kasut baru tanpa mengigit nye dulu [Eeeeee..Ada ke patut ??]
Org tua cakap kalo nak pakai kasut baru,gigit dulu kasut tu..baru la kasut tu tak gigit kaki kita
[Idok la koi nak gigit!]

Sakit?? Memang oooo..
Kalo aku mau makan seminggu nak baik..

So,Lunch tadi aku singgah Guardian untuk beli bende alah yang aku salu beli kalo nak pakai kasut baru

Scholl Leather Heel Liners
Ni rupe pelapik tu
Satu pek ada sepasang..So bole lekat untuk kiri & kanan kasut.

Selain dari melindungi kaki dari melecet,pelapik ni juga dapat membantu kita mendapatkan kesesuaian dengan kelonggaran kasut.

Ok..ni rupa pelapik tu selepas dipasang pada kasut..Memang selesa
Even da ada pelapik tu,rase sakit tu tetap terasa la..
Tapi tak seteruk masa belom ada pelapik...[Lega kaki koi!]

Alang-alang da ke Guardian tu,tercapai la dek tangan ni Lepstik sebatang.Since lepstik yang ada da dijahanamkan oleh si kerinting sorg tu!
[Nasib badan la ado anak Dara...]

Aku beli plaster sekali..bole boh dalam henbeg..


Ni la dia orang pompuan..Nak melawa punya pasal sanggup tahan sakit..Hahahaha

[Notakaki:Kena air pedih oooooo..!!! ~~]

Salam Sayang,
Mummy Yaya