Mommy Yaya..Wife En.Polis

Mommy Yaya..Wife En.Polis

Teman-Teman Blogku

Monday, 31 March 2014

Cabaran 10 Hari Bersama SlimFast Diet

Salam



Sepatutnye minggu lepas lagi aku da kena wat Entry review ni..Tapi Ari ni baru berpeluang untuk wat Entry pasal SlimFast Diet nih..Busy mak nok! Ngan keje lagi,ngan appraisal lagi..Tadi baru setel aku punye Appraisal..Kelam kelibut jadinye..Hahahahaha [ busy sangat la ko nana..Kalah Bos!]

1st of all aku nak ucapkan TQ so much kt MyBeauty Herbs & Kak Mia Liana sebab sudi pilih aku untuk menjadi salah sorg dari 40 org yang terpilih untuk mencuba produk ini..Nak tau sejauh mane keberkesanan produk ni,Korang kena la cuba sendri..Lain badan,lain la kesannye..Hik3!

Disebabkan aku ni sangat la beratnye...95.8 kg.. [Tott3!Kenderaan berat kata kau! ] hahahahaha..So aku dapat 2 kotak..Which is aku kena amik 2x sehari..1st day minum..aku ke tandas dalam 4 kali la..Memang lawas..sesuai sangat untuk aku yang ada masalah sembelit yang mild ni kan

Pas membuang aku memang akan rase haus la..Aku ni memang peminat tegar air kosong.So nak minum takat 3 liter sehari tu memang takdak hal la! Sedap kot air kosong nih..Hahhaha..


Hari pertama pengambilan SFD

SlimFast Diet ni memang mencuci usus & Kolon dengan berkesan.Ia nye adalah sebahagian dari cara untuk kurus dengan cepat. Alhamdulillah aku da takde sembelit lagi..Lancar je..Rase Rasberry Royale ni memang sedap la pada tekak aku..Minum pun takde la muka tu berkerut-kerut katanye..Selain tu jugak SFD ni akan buat kita rase kenyg & yang paling penting,di samping menurunkan berat badan ia nye juga memberi kita tenaga.So takde la kita rase lesu je walupun tengah ber Diet kan..









Sedikit Informasi Tentang SFD


Formula Slimfast diet ini diperkaya dengan kandungan organik seperti raspberry, apple fiber, psyllium husk, oligo, collagen, orange de, acaiberry, grape seed, garnicia cambogia, hoodia, cassia angustifolia, l-carnitine, minerals dan vitamin. Slimfast diet dapat membantu menurunkan berat badan dengan pantas dengan 6-8 kilo mengikut tempoh serta metabolisma seseorang. 
Kandungan ramuan Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk dapat membantu membersihkan kolon serta menggalakkan penurunan berat badan yang berterusan malah mencantikan kulit dengan adanya vitamin dan mineral. Gabungan Acai Berry dan Collagen dapat menyumbang nutrisi yang diperlukan tubuh semasa proses penurunan berat badan. Malahan kandungan Apple, Raspberry dan Ekstrak oren yang kaya dengan vitamin A,C dan E dapat memperbaiki struktur kulit dari menggeleber dan berkedut.
Penggunannnya adalah memastikan anda tidak berlapar semasa didalam proses diet. Untuk proses penurunan yang lagi cepat lagi berkesan, lebihkan makanan yang berprotien seperti ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur. Kurangkan memakan makanan yang berminyak, susu, gula, berkanji, gandum dan beras untuk mendapatkan kesan yang optima. Minumlah air kosong 2-3 liter sehari supaya lemak yang dibakar dapat keluar dari badan melalui air kencing dan peluh. Penggunaan yang berterusan dapat dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal, meningkatkan dan menyeimbangkan hormon sekaligus memelihara keseimbangan kesihatan secara menyeluruh.
Rupa SFD setelah dibancuh.
Abaikan gambo yang agak blur tu..Kamera henpon cap ayam jek!
Ha!Ni result aku selepas 10 hari cabaran SFD![Aku amik pagi tadi] Alhamdulillah aku turun dalam 5.2kg je..Ok la kan! Ni sebab aku tak bersenam langsung..Kalo bersenam memang lagi banyak la turun..Hhahahahah.. [Pemalas nak sarung kasut sport gi joging/exercise].Tidak dinafikan SFD adalah produk pelangsingan yang sangat berkesan yang bukan sahaja dapat melangsingkan badan tetapi juga dapat mengempiskan perut yang buncit

Ape perubahan yang aku rase? opkos la suar jadi longgar sedikit dari dulu..Alhamdulillah.perut pon buncit da kurang..Almaklum la aku ni kan tgolong dalam kategori Gemuk Air..Hehehehe

Kalo korang nak langsing dengan sihat & tak memudaratkan,Aku cadangkan korang  cuba Slim Fast Diet by MyBeauty Herbs..Memang tak rugi...


Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

Love,
Mummy Yaya

18 comments:

  1. salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

    entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

    semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih jugak pada kak mia sebab pilih saya untuk cuba produk ni..Thumbs up!

      Delete
  2. tahniah kak sebab berjaya kuruskan berat badan dengan SFD :D

    tahniah sebab berjaya kurangkan 4.5 kg :D

    Salam singgah dari blog:

    http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..Tahniah da turun 5.3kg..wahhhh..lagi byk dari akk..
      Sama2 la kita maintain berat n turun lagi byk lpas ni ye dik..

      Delete
  3. Mummy Yaya ..assalamualaikum, salam singgah 1st time kat sini jangan terkejut eh bila tetiba pcl terjah sini..; ni semua sebab projek SFD blogger Mia dan pcl sendiri nak tengok hasil review kawan2 yg berjaya habiskan cabaran 10 hari. awesome tuu..5.2kg terbaiklah !

    Tahniah dan Semoga berjaya ke pusingan seterusnya.

    http://www.nazlee.com/2014/03/review-slimfast-diet-selepas-10-hari.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm PCL..mudah2an amin..
      Smga kita akan maintain/turun lagi byk wlupn tnpa SFD ye..

      Delete
  4. tahniah
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-selepas-10-hari.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Delimasari..All the best & gud luck utk peringkat seterusnye..
      Done follow..

      Delete
  5. tahniah dan gud luck!follow sini jugak..dari segmen yang sama http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah utk Shahida jgk..Done follow awak balik
      Smga kita akan sama2 maintain/turun lagi byk ye pas ni..

      Delete
  6. Salam. tahniah... semoga berjaya ke perngkat seterusnya..

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/03/review-10-hari-bersama-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  7. SALAM,
    TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan..
    harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
    datang dari SEGMEN yang sama...

    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

    ReplyDelete
  8. wah..wah..wah.. tahniah.
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    ReplyDelete

  9. Salam,wahh.. tahniah ya..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

    ReplyDelete
  10. Salam.
    wahh bnyk nya turun 5.2 kg
    dr segmen yg sama
    http://hazelmerah.blogspot.com/2014/03/kembali-ramping-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  11. Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^


    nazlyizan.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum...

    moga berjaya utk stage seterusnya.. k

    mselim3

    ReplyDelete
  13. waaaa..
    byk kurg tu
    tahniah2!! :)

    ReplyDelete